Trenerska radionica HK Trešnjevka

U želji da svim zainteresiranim trenerima učinimo dostupnu edukaciju HKT je, uz potporu Zagrebačkog hokejskog saveza i zagrebačkih klubova, došla na ideju organizacije trenerske radionice. Slična radionica je od strane Zagrebačkog hokejskog saveza zadnji put održana prije desetak godina i na tom tragu smo takav projekt htjeli ponoviti. Educirati trenere, potaknuti međusobnu suradnju hrvatskih trenera u praksi te pružiti djeci praktično novo iskustvo koje će im ostati u sjećanju.

Radionica se održala od 3. – 5. svibnja 2024. pod mentorstvom Basa van Stekelenburga na kojoj su sudjelovali zainteresirani treneri i djeca zagrebačkih klubova.  U tri dana smo prošli elemente učenja osnovnih hokejskih tehnika udarca i šlenca, upotreba podlaktica i trikova za usavršavanje osjećaja palice na loptici. 

Radionica je ostvarila sva pozitivna očekivanja i mentora i polaznika. Sada predstoji da polaznici kontinuiranim radom stečeno znanje usavrše, a organizatorima da u dogledno vrijeme pripreme nastavak, na radost svih.