Turniri i pripreme za novu sezonu

U ljetnoj pauzi od prvenstvenih utakmica aktivnosti HK Trešnjevka ne prestaju – pročitajte što smo radili kroz ljeto 2018. i kakvi su planovi kluba za nadolazeću sezonu.

Najmlađe kategorije: otkazano putovanje u Češku, veliki uspjeh turnira “Boris Farkaš” i putovanje u Sloveniju

Uoči završetka školske godine za najmlađe članove kluba, kategorije U10 i U12, predviđeno je putovanje u Hradec Kralove (Češka) na turnir od 18. do 20. svibnja. Putovanje, nažalost, nije ostvareno radi otkazivanja prijevoza večer prije polaska. Klub je bio prisiljen otkazati sudjelovanje na turniru, a pretrpio je i financijske gubitke. Žao nam je zbog naših pionira koji su morali propustiti ovaj međunarodni turnir te njihovih roditelja i članova kluba-organizatora putovanja koji su ostali razočarani.

U ostatku ljeta bili smo bolje sreće. Mjesec dana nakon otkazanog putovanja u Češku naši najmlađi članovi sudjelovali su na memorijalnom turniru “Boris Farkaš” kojeg organizira naš klub. 16. memorijal “Boris Farkaš” (15. i 16. lipnja) ugostio je igrače i igračice u kategorijama U10, U12, U14 i U16 iz Hrvatske, Mađarske i Češke. Rezultate možete vidjeti ovdje, a fotografije s turnira su na našoj Facebook stranici. Pohvale za organizaciju pristižu sa svih strana. Pred početak nove školske godine članovi ekipa U10 i U13 sa trenerima i roditeljima otputovali su na turnir u Lipovce (Slovenija) s noćenjem u Murskom Središću. Zahvaljujemo roditeljima na prijevozu i potpori pri organizaciji putovanja.

Seniori i seniorke: nagrade prvacima, pobjedničke muke i turnir “Nenad Odorčić”

Niti jedna ekipa HK Trešnjevka u mlađim kategorijama nije se plasirala u završnicu Prvenstva Hrvatske, dok su seniorke porazima u polufinalu i utakmici za 3. mjesto osvojile 4. mjesto. Seniori su osvojili titulu državnih prvaka po prvi puta u povijesti kluba, o čemu smo već pisali, te su na proslavi u organizaciji kluba na poklon dobili ručne satove i majice s prigodnim natpisom.

Klub je, kao prvak Hrvatske u sezoni 2017./2018., obaviješten od strane EHF-a da se može prijaviti za organizaciju EH Challenge 1 kupa državnih prvaka. Nakon razmatranja svih argumenata za i protiv, upravni odbor kluba odlučio je ne kandidirati HK Trešnjevka za organizaciju. Svi članovi upravnog odbora i velik broj članova kluba radi na prikupljanju sredstava za putovanje muške seniorske ekipe na još nedefinirano odredište. Osim troškova putovanja i smještaja, potrebno je prikupiti i sredstva za obnavljanje opreme i kupnju dresova. Sredstva se prikupljaju od donatora, fizičkih i pravnih osoba. Dio troška snosit će možda i sami igrači, ali samo ako bude nužno.

Organizirali smo još jedan ljetni turnir, 27. memorijal “Nenad Odorčić”. Na Zagrebačkom hokejskom centru 1. i 2. rujna ugostili smo muške i ženske seniorske ekipe iz Austrije, Mađarske i Hrvatske. Prvo mjesto podijelili su HK Trešnjevka i HK Concordia, a memorijalni pehar za najboljeg golmana turira pripao je mladom Bálintu Forgácsu iz HC Építők (Mađarska). Rezultate možete vidjeti ovdje, a fotografije ćete naći na našoj Facebook stranici.

Izborna skupština kluba: izabran novi upravni odbor

Svake četiri godine održava se izborna skupština kluba. Ove godine održana je 12. srpnja, a u upravni odbor kluba izabrani su: Robert Vuk (predsjednik), Renata Gregurek (dopredsjednica), Štefica Farkaš (tajnica), Dejan Vuletić (blagajnik) te članovi Dario Premar, Stevo Mudrinić, Igor Perić, Miše Sabljić i Josip Briški.

Izobrazba trenera i animacije u školama

Treneri-pripravnici u našem klubu, ujedno igrači seniorske ekipe HK Trešnjevka, mladi David Dombay i Josip Briški proveli su tjedan dana u Amsterdamu na SportWays All Stars 7 hokejskom kampu (11. do 18. kolovoza). Kao dio trenerskog tima od 12 trenera iz raznih zemalja radili su s djecom u dobi od deset do 15 godina.

Prvi koraci s ciljem privlačenja novih članova u nadolazećoj sezoni napravljeni su u kolovozu. Uspostavili smo kontakt s nekoliko osnovnih škola u gradu Zagrebu (OŠ Petra Zrinskog, OŠ Mladost, OŠ Ljubljanica, OŠ Tina Ujevića, OŠ Gustava Krkleca) te je načinjen plan animacija djevojaka u srednjim školama za popunjavanje ekipe seniorki. Animacija učenica srednjih škola planira se u dvorani Megaton na Črnomercu te na srednjoškolskom igralištu u Klaićevoj ulici za obližnje škole. Tijekom rujna i listopada treneri kluba održat će animacije u navedenim školama (prezentacija hokeja na satu tjelesne kulture), a dogovoreni su i “hokejski izleti” za učenike na Zagrebačkom hokejskom centru, gdje ćemo djecu u jednom prijepodnevu upoznati s ljepotama našeg sporta te prednostima učenja, vježbanja i odrastanja u HK Trešnjevka. Veselimo se svakom novom članu i članici te novoj sezoni koja je pred nama.

Vidimo se! 

#himalajatres