O nama

O klubu

Hokej klub Trešnjevka osnovan je u Zagrebu na Osnivačkoj skupštini 25. kolovoza 1960. g. pod prvobitnim imenom “Olimpija” uz punu podršku svih hokejskih foruma. Razlog osnivanja je bila potreba za novim klubom hokeja na travi a s ciljem popularizacije i širenja tog sporta. Osnivanjem kluba zapravo je osnovan prvi klub na općini Trešnjevka, bez obzira što se sva hokejska aktivnost odvijala upravo na području iste općine.

Klub je registriran rješenjem Narodnog odbora Grada Zagreba, 11. studenog 1960. g. a  6. lipnja 1961. g. klub se udružuje u RSD Trešnjevka i mijenja ime u Hokej klub Trešnjevka. 15. siječnja 1965. g. pridružuje im se Hokej klub Tehničar. Nestankom RSD-a Trešnjevka sa sportske scene 1990. g., klub djeluje samostalno pod današnjim imenom Hokej klub Trešnjevka.

Danas u klubu organizirano provodimo školu hokeja na travi te u svom članstvu okupljamo dječake i djevojčice u kategorijama od pionira do juniora. Imamo mušku i žensku seniorsku ekipu koje su iznjedrile mnoge vrhunske hrvatske reprezentativce. Uz odgajanje prvoklasnih talenata njegujemo i amaterski duh hokeja na travi koji je u Hrvatskoj prvenstveno rekreativni sport.

Vrijednosti, misija i vizija

HK Trešnjevka oduvijek promiče obiteljsko i prijateljsko druženje, čime je prepoznatljiva među ostalim klubovima u Hrvatskoj. Roditelji volonteri u tome imaju najveću ulogu i klub im je na tome duboko zahvalan. Način našeg rada je zajedništvo uz uzajamno poštovanje svih sudionika. Svi treneri uz sportski razvoj djece potiču i dobar odgoj grupe i pojedinca.

Misija HK Trešnjevka je nastaviti tradiciju vrhunske škole hokeja za mlade, u kojoj svako dijete s radošću i u skladu s vlastitim mogućnostima razvija svoje sportske potencijale. U suradnji s roditeljima, volonterima i djecom želimo stvarati prijateljsko zajedništvo te time doprinijeti popularizaciji sportskog načina života i hokeja na travi u Hrvatskoj.

Vizija seniorskih ekipa je pisati povijest – redovito osvajati državna prvenstva, sudjelovati u međunarodnim natjecanjima i predstavljati Hrvatsku u nacionalnom dresu.

Treneri

Goran Jamičić, voditelj škole hokeja

Sinonim za naš klub kroz zadnjih deset i više godina. Njegov stručni potpis stoji iza prvog seniorskog trofeja u klupskoj povijesti, s time da je na putu do tog naslova paralelno trenirao i ekipe nižih dobnih kategorija, što i danas uspješno radi. Čovjek koji je u klubu toliko dugo da su mnogi skloni misliti da je bio s Franjom Bučarom, kada je predstavio hokej na travi u Hrvatskoj.

Josip Briški, trener ženske ekipe

Dobri duh Trešnjevke, iako vuče korijene iz Gračana. Kada je klub u pitanju, uvijek je na raspolaganju svima. Čvrste ruke i meka srca, on je čovjek od apsolutnog povjerenja za najzahtjevnije zadatke, pred kojima bi netko drugi zadrhtao. Samim time je savršeno jasno zašto već godinama uspješno vodi ekipe mlađih dobnih kategorija i seniorke našeg kluba.

Zvonimir Vuk, kondicijski trener

Dugogodišnji kapetan reprezentacije i seniorske momčadi našeg kluba te klupska ikona iz više razloga. Uz sve to, stručnjak za kondicijsku pripremu. Kroz njegove treninge fizički su procvjetali čak i oni čiji se dotadašnji radijus kretanja, zbog estetskog dojma, opisivao u centimetrima. Najjači u našem klubu i legendarni kapetan.

Mario Mucić, trener

Najjači izvozni proizvod našeg kluba, s iskustvom igranja u Nizozemskoj i Belgiji, što u hokeju na travi dođe kao engleska Premier liga u nogometu. U našem sportu još uvijek nije izmišljen potez koji on ne može uspješno izvesti i demonstrirati svojim učenicima. Zapravo, na terenu izgleda kao jedan od X-Mena čija je moć baratanje palicom.

Krešimir Mušnjak, trener

Ako pitate za njega po imenu, neki neće biti sigurni koga tražite. Međutim, čim kažete Munji svi će znati o kome se radi. Najjači u našem klubu i legendarni šef obrane. I napada. I veznog reda. Zapravo, da mu stariji brat nije bio odličan golman, Munji bi vjerojatno i branio da je trebalo jer Trešnjevka je dio njegovog DNK još od malih nogu i tanašnih bicepsa. Srećom po naš klub, odlučio je prenijeti svoje neprocjenjivo znanje i iskustvo na mlađe naraštaje.