Dvoranski turniri naših seniorki i seniora

Vanjska sezona je u mirovanju i naše seniorske ekipe pripremaju se za nadolazeću dvoransku sezonu. Planirali smo dva pripremna turnira u sklopu prilagodbe i priprema za predstojeću dvoransku sezonu i Dvoransko prvenstvo Hrvatske.

39. međunarodni dvoranski turnir u Grazu, 4. i 5. 11. 2023.

Prijateljstvo i suradnja, domaćina HC Graz i HK Trešnjevka, očitovalo se još jednim gostovanjem na dvoranskom turniru. Seniorke su osvojile 8. mjesto, a seniori 3. mjesto. Na turniru je nastupila još jedna ekipa iz Zagreba, HK Jedinstvo, u kategoriji seniora. Ovom prigodom im još jednom zahvaljujemo na ustupanju svojeg golmana Frana Pažura za nastup zaseniore HK Trešnjevka.

29. Zimski memorijal u Zelini, 11. i 12. 11. 2023.

Poslije međunarodnog turnira u inozemstvu, igrali smo međunarodni turnir u tuzemstvu. Seniorke su osvojile 6. mjesto, a seniori 5. mjesto. Na turniru je nastupila i reprezentacija Hrvatske do 21 godine starosti, čije je standardni član naš Noa Matošević.

Opći dojam

Kratki inozemni put u Graz je u potpunosti ostvario svoje ciljeve: međusobno povezivanje ekipa i prilagodba na dvoransku tehniku i taktiku.
Pozitivna atmosfera i prilika za razumijevanje bila je prisutna i izvan terena. Nastup u Zelini nadogradio je igre obje ekipe. Prostorno bolje
snalaženje, kompaktnija obrana i bolja kombinatorika u fazi napada su područja u kojima smo napredovali.

Željno iščekujemo Dvoransko prvenstvo Hrvatske 2023./2024.

Himalaja TRES!