18. Memorijalni turnir “Boris Farkaš”

Nakon trogodišnje pauze, uvjetovane pandemijom COVID-19, HK Trešnjevka je ponovno ugostio međunarodni dječji turnir “Boris Farkaš”. 18. po redu, memorijal je okupio 14 ekipa klubova iz Češke, Slovenije i Hrvatske. Dvodnevni turnir održao se 17. i 18. lipnja 2023. na terenu Zagrebačkog hokejskog centra, Zagorska 5. U zelenilu našeg parka i proljetnog sunca, 120 djece uživalo je u turnirskom natjecanju za ekipe do 10, do 14 i do 16 godina starosti.

Ponos Trešnjevke

Djevojčice i dječaci imali su priliku u opuštenoj atmosferi pokazati što su sve naučili kroz ovu sezonu i što će im biti izazov u narednim. Imali smo prilike vidjeti puno talentiranih igračica i igrača u igri. Neki od njih već kucaju na vrata seniorskih ekipa, a neki od njih će to zasigurno vrlo brzo postati redovitim treniranjem. Osvojili smo i jednu individualnu nagradu, u kategoriji do 10 godina, za najboljeg igrača proglašena je naša igračica Nika Brajša.

Ovaj turnir je u potpunosti ispunio očekivanje kluba. Djeci smo osigurali sportski okvir za uživanje u hokeju i njihov daljnji napredak, a članovima kluba priliku da volontiranjem na turniru doprinosimo zajednici.

Uskoro nam slijedi ljetna stanka, a za početak nove sezone očekuje nas gostovanje na dječjem turniru u Italiji, blizu Ancone.