O klubu

Hokej klub Trešnjevka Zagreb

 

Hokej klub Trešnjevka osnovan je 1960. godine u Zagrebu. Bili smo prvi klub hokeja na travi iz općine Trešnjevka, unatoč činjenici da se sav hokej u Zagrebu tada igrao na Trešnjevci.

HK Trešnjevka organizirano provodi školu hokeja na travi te u svom članstvu okuplja dječake i djevojčice u kategorijama od pionira do juniora. Imamo mušku i žensku seniorsku ekipu koje su iznjedrile mnoge vrhunske hrvatske reprezentativce. Uz odgajanje prvoklasnih talenata njegujemo i amaterski duh hokeja na travi koji je u Hrvatskoj prvenstveno rekreativni sport.

Vrijednosti

HK Trešnjevka oduvijek promiče obiteljsko i prijateljsko druženje, čime je prepoznatljiva među ostalim klubovima u Hrvatskoj. Roditelji volonteri u tome imaju najveću ulogu i klub im je na tome duboko zahvalan. Način našeg rada je zajedništvo uz uzajamno poštovanje svih sudionika. Svi treneri uz sportski razvoj djece potiču i dobar odgoj grupe i pojedinca.

Misija i vizija

Misija HK Trešnjevka je nastaviti tradiciju vrhunske škole hokeja za mlade, u kojoj svako dijete s radošću i u skladu s vlastitim mogućnostima razvija svoje sportske potencijale. U suradnji s roditeljima, volonterima i djecom želimo stvarati prijateljsko zajedništvo te time doprinijeti popularizaciji sportskog načina života i hokeja na travi u Hrvatskoj. Vizija seniorskih ekipa je pisati povijest – redovito osvajati državna prvenstva, sudjelovati u međunarodnim natjecanjima i predstavljati Hrvatsku u nacionalnom dresu.