HK Trešnjevka je prvak Hrvatske – osvrt na sezonu 2017./18.

Sezona 2017./18. po mnogočemu će ostati zabilježena u povijesti našeg kluba. Seniori su nadišli najoptimističnija očekivanja i postali državni prvaci, a prije toga po prvi puta u 26 godina osvojili turnir kojeg organizira HK Trešnjevka. Odradili smo i prve prave pripreme, i to u hokejaški velikoj Nizozemskoj.

Što reći? Trešnjevka je prvak Hrvatske u hokeju na travi! Kako je jedan mali klub “iz susjedstva”, kojeg sačinjavaju mahom trešnjevčanke i trešnjevčani ostvario ovakav pothvat zanimalo je i Večernji list te 100posto.hr, a i revni Hockeyourself napravio je iscrpnu analizu našeg uspjeha u dva dijela (prvi i drugi). Ovdje pročitajte našu priču iz trešnjevačke perspektive.

Continue reading “HK Trešnjevka je prvak Hrvatske – osvrt na sezonu 2017./18.”

16. memorijal Boris Farkaš – raspored

Članovi HK Trešnjevka ove godine organiziraju 16. memorijal Boris Farkaš. Pridružite nam se 16. i 17. lipnja na terenu Zagrebačkog hokejskog centra!

Turnir se održava u četiri kategorije (U10, U12, U14 i U16) za djevojčice, dječake i mix. Međunarodni karakter turnira upotpunjuju klubovi iz Češke, Slovenije i Mađarske: HC Slavia Hradec Kralove, HK Lipovci te HC Epitok.

Continue reading “16. memorijal Boris Farkaš – raspored”

Osvrt: Prvenstvo Hrvatske – proljeće 3. i 4. vikend, Kup Hrvatske (14.-22.4.)

Seniori i seniorke cijeli su tjedan imali pune ruke (hokejskog) posla. Seniori su se vratili na pobjednički put u Prvenstvu s dvjema pobjedama, uz poraz u Kupu protiv Zeline. Seniorke su odigrale odgođeno gostovanje kod prvakinja HAHK Mladost, a za vikend su dočekale cure iz Zeline.

Evo kako nam je izgledalo zadnjih tjedan i pol:

Continue reading “Osvrt: Prvenstvo Hrvatske – proljeće 3. i 4. vikend, Kup Hrvatske (14.-22.4.)”

Osvrt: Prvenstvo Hrvatske – proljeće 2. vikend (7. i 8.4.)

Vikend su nam, nažalost, obilježili porazi i ozljede. Seniori su, unatoč lavovskoj borbi, iz Zeline otišli praznih ruku. Seniorke nisu bile bolje sreće: ozljeda golmanice Željke stavlja velik upitnik na ostatak sezone.

Seniori su gostovali u Zelini sa sklepanom ekipom. Golman Ivan Branjug preuzeo je ulogu napadača, kao i kapetan Zvonimir Vuk koji se još oporavljao od ozljede zadnje lože. Trener Goran “Yuma” Jamičić bio je prisiljen zamijeniti dirigentski štapić hokejskom palicom, a Miše Sabljić se senzacionalno vratio u igračke vode – prva povratnička utakmica i odmah u početnoj postavi.

Continue reading “Osvrt: Prvenstvo Hrvatske – proljeće 2. vikend (7. i 8.4.)”

Seniori odradili pripreme u Nizozemskoj

Seniori HK Trešnjevka proveli su tjedan dana u Nizozemskoj kako bi se što bolje pripremili za nadolazeću drugu polovicu Prvenstva Hrvatske. Bilo je to značajno putovanje za naš klub.

Trenirali su u tri grada (Breda, Etten-Leur i Oosterbeek), a jedan dan odmora proveli u razgledu nizozemske prijestolnice. Odigrali su i pripremne utakmice protiv domaćina (BHV Push, Etten Leur Heren 1, MHC Oosterbeck i MHC Bemmel 800) stekavši neprocjenjivo hokejaško, ali i životno iskustvo. Continue reading “Seniori odradili pripreme u Nizozemskoj”