Osvrt: Prvenstvo Hrvatske – proljeće 2. vikend (7. i 8.4.)

Vikend su nam, nažalost, obilježili porazi i ozljede. Seniori su, unatoč lavovskoj borbi, iz Zeline otišli praznih ruku. Seniorke nisu bile bolje sreće: ozljeda golmanice Željke stavlja velik upitnik na ostatak sezone.

Seniori su gostovali u Zelini sa sklepanom ekipom. Golman Ivan Branjug preuzeo je ulogu napadača, kao i kapetan Zvonimir Vuk koji se još oporavljao od ozljede zadnje lože. Trener Goran “Yuma” Jamičić bio je prisiljen zamijeniti dirigentski štapić hokejskom palicom, a Miše Sabljić se senzacionalno vratio u igračke vode – prva povratnička utakmica i odmah u početnoj postavi.

Seniori u Zelini

Usprkos svim otegotnim okolnostima za naše seniore, bila je to odlična utakmica. Prva četvrtina bila je puna akcije, ali bez golova. Zato u drugoj četvrtini padaju prvi pogotci: Zelina dolazi u vodstvo pa podiže na dva razlike, ali se Mario Mucić odlično probija do suparničkog gola i dodaje na drugu vratnicu gdje je čekao kapetan Vuk. Loptica je skoro pobjegla, ali uporni Zvonimir ju dostiže i bekhend udarcem pogađa suprtoni kut za 2:1. U drugom dijelu utakmice Zelina je opet bolje krenula i povećala vodstvo na 3:1. Ovoga puta Marko Mucić preuzima stvar u svoje ruke: jedan gol iz kratkog kornera i jedan iz akcije na liniji Krešo “Munji” Mušnjak–Vuk–Marko. Nažalost, trešnjevački dečki nisu uspjeli izdržati do kraja. Zelina koristi još jedan kratki korner da poveća vodstvo te kroz kontru u zadnjim minutama postavljaju konačan rezultat 5:3.

Sve pogotke naših seniora možete vidjeti u videu:

Seniorke dočekale Zrinjevac

Seniorke su ugostile Zrinjevac i, kao i seniori, bile su malobrojne. Izostanak kapetanice Une Mihajlović i trenera Davora Petrovića te lagana povreda Srebrenke Vuk, koja je unatoč ozljedi igrala kao i sin Zvonimir, problemi su s kojima su seniorke bile suočene i prije početka dvoboja s očekivano nadmoćnim Osama iz Zrinjevca. Prvo poluvrijeme je bilo za zaboraviti, 0:8. Zbunjenost, kako u obrani tako i napadu, zaokružena velikim nedostatkom komunikacije. Zato je drugi dio izgledao puno bolje: poboljšanjem komunikacije među igračicama popravila se i igra te stvari počinju izgledati kao da kreću na bolje. Uvelike su pripomogle obrane ne jednog, već dva penala od strane golmanice Željke Ilijašev. Rezultat svega toga bio je samo jedan primljen gol u trećoj četvrtini, ali sva poboljšanja u igri seniorki padaju u drugi plan ozljedom golmanice Željke. Ostatak utakmice ulogu golmanice-igračice odgovorno je preuzela zamjenska kapetanica Petra Vrdoljak, koja također nije prošla bez par masnica. Završni rezultat, 0:13, mogao je biti i gori kada se uzmu u obzir sve okolnosti ove utakmice.