Seniori odradili pripreme u Nizozemskoj

Seniori HK Trešnjevka proveli su tjedan dana u Nizozemskoj kako bi se što bolje pripremili za nadolazeću drugu polovicu Prvenstva Hrvatske. Bilo je to značajno putovanje za naš klub.

Trenirali su u tri grada (Breda, Etten-Leur i Oosterbeek), a jedan dan odmora proveli u razgledu nizozemske prijestolnice. Odigrali su i pripremne utakmice protiv domaćina (BHV Push, Etten Leur Heren 1, MHC Oosterbeck i MHC Bemmel 800) stekavši neprocjenjivo hokejaško, ali i životno iskustvo.

Seniori na treningu s Paulom Meijerom.

Inicijativa za ovo putovanje krenula je u ljeto 2017. godine. Vođa ekipe Robert Vuk osmislio je i organizirao intenzivnih tjedan dana za našu prvu seniorsku ekipu u jednoj od hokejaški najrazvijenijih zemalja na svijetu.

U Oosterbeeku ih je primio Tomislav Jamičić, brat trenera naše seniorske ekipe Gorana Jamičića, koji je također trener hokeja na travi. Na ostalim postajama putovanja nije bilo rođaka (bar koliko znamo), ali našli su se bivši igrači HK Trešnjevka: u Bredi su se susreli s Reinderom Zijstrom, prvim “strancem” koji je igrao za seniorsku ekipu HKT 2008. i 2009. Reinder se sjetio svojeg trenera iz tog vremena, Zvonimira Petrovića Kire, i uputio pozdrave ostatku ekipe.

Seniori HK Trešnjevka na stadionu nogometnog kluba Ajax.

Trener seniora Goran Jamičić osvrnuo se na putovanje:

Sve nam je ovo bilo prvi put. Prvi put smo bili na pripremama, prvi put u Nizozemskoj. A isto tako iz prvog puta su nas razni hvalili, a i mi si možemo međusobno čestitati. Škola za ubuduće – samo kratko i značajno. U svakom pogledu.

 

Bilo je sjajno proživjeti ove trenutke s ovom grupom ljudi. Još jednom, hvala Robertu na profesionalnoj organizaciji puta i boravka te pronalaženju raznih donatora i ostalim donatorima. Hvala tati Periću na donatoru autobusa, hvala Miši na kohezivnom faktoru. Hvala igračima koji su pokrenuli inicijativu i ostvarili snove Roberta, svoje i moje te iskreno čestitam svim igračima na sudjelovanju, iskustvu i trenucima učenja.

SaveSave

SaveSave